Een ongewone carrière
Daniela Andrier, de ontwerpster van MIU MIU L'Eau Rosée, werd geboren als Daniela Roche in Heidelberg. Ze studeerde filosofie aan de Sorbonne voordat ze zich overgaf aan haar passie voor geuren. Hoewel ze al van jongs af aan geïnteresseerd was in geuren en de creatie ervan, heeft ze er nooit aan gedacht parfumeur te worden. In feite was ze er lange tijd van overtuigd dat de meeste mensen hetzelfde over geuren dachten als zij. Ze associeert bepaalde geuren immers met al haar herinneringen.
Tijdens een etentje ontmoet ze iemand die haar vertelt dat hij graag parfumeur zou willen worden, maar deze carrière nooit zou kunnen voortzetten vanwege een chronische sinusitis. Op dat moment realiseert ze zich dat dit precies de richting is die ze in moet slaan. De volgende dag al informeert ze naar de mogelijkheden en vereisten om parfumeur te worden. Het diploma scheikunde dat het ISIPCA als voorwaarde stelt, is echter niet verenigbaar met haar diploma filosofie en scheikunde is niet haar favoriete vak. Toch bleef ze koppig haar doel nastreven en slaagde erin om in 1988 stage te lopen bij Jacques Polge. Ze bleef een jaar en stapte toen over naar Givaudan, waar ze haar man Gilles Andrier ontmoette, de CEO van Givaudan.
Sinds 1995 heeft ze naast MIU MIU L'Eau Rosée 133 parfums gecreëerd. Haar belangrijkste klanten zijn Prada, Bvlgari, Bottega Veneta en MIU MIU. Maar ook Maison Margiela, Lancôme, Ermenegildo Zegna en Acqua di Parma zijn enthousiast over haar werk.
Voor Daniela Andrier is een geur als een rode draad die zich uitstrekt van het verleden naar de toekomst en weer terug. Met elke geur wil ze een herinnering opwekken of creëren. Net zoals ze zelf veel herinneringen associeert met geuren.